google-site-verification=kWoTxavAbhKZBS_F4MVGhe__0qPOA9OkxdwVnGcwF9U Erhan Karaca - Davul Dersleri - Projeler
top of page

Zihinsel Yetersiz Bireylerle Perküsyon Çalışmalarım

ZİÇEV İstanbul - https://www.zicev.org.tr/istanbul-subesi-egitim-hizmetleri

Müzik bir iletişim şeklidir. İnsanlığın oluşumundan bu yana müzik, insan hayatının hep içinde olmuştur. Müzik insanları bir araya getirir; aktiviteler yaratmaya imkan sağlar, görsel algımızı değiştirir, aynı zamanda el becerileri, koordinasyon gibi fiziksel faydaları olduğu kadar beyin gelişimine ve beynin çalışma şekline de katkı sağlar.

 

Müzik, en doğal enstrüman olan sesimiz ile yapılabildiği gibi; eller, ayaklar, vücudun çeşitli bölgeleri ve çeşitli araçlar ile de yapılabilir. Tüm uzuvların en etkin kullanıldığı çalgı türlerinden biri perküsyon çalgılarıdır. Bu türün içinde tüm vurmalı çalgılar enstrümanlarını (Bateri, Latin Perküsyon Aletleri, Afro-Cuban Enstrümanları, Orta Doğu Enstrümanları, Uzak Doğu Enstrümanları, Orkestral Perküsyonlar, Çeşitli Yerel Çalgılar, Bando Çalgıları ve Beden Perküsyonu) sayabiliriz.

 

Zihinsel yetersiz bireylerde müziğe verilen tepki, odaklanma durumu, müziğe eşlik, müzikle yapılan dans göz önüne alındığında müziği dinlemenin ve icra etmenin onlar için ne derece önemli olduğu görülmektedir.

 

Müzik, zihinsel yetersiz bireylerin kendini ifade etmelerinde, koordinasyon becerilerinin gelişmesinde ve aktivitelere katılımlarında önemli bir yer tutmaktadır. Zihinsel yetersiz bireylerle en doğal iletişim şeklidir.

World's Fastest Drummer Turkey

Türkiye'nin En Hızlı Davulcusu Yarışması
 

World’s Fastest Drummer yani Dünyanın En Hızlı Davulcusu. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen ve Guinness Rekorlarlar Kitabı’nın da destek verdiği bir yarışmadır.


World’s Fastest Drummer, kısa sürede tüm Dünya’nın ilgisini çekmiş ve bilinirliğini artırmıştır. Amerika’da gerçekleştirilen ünlü müzik fuarı NAMM’de kendi standı ve yarışma alanı bulunmaktadır. Birbirinden ünlü davulcunun katıldığı yarışmada en çok ses getiren isim, Dream Theater’ın şimdiki davulcusu ve Berklee College of Music’de profesör Mike Mangini olmuştur. 2002 yılında katıldığı yarışmada ilk defa 1,200 vuruşun üzerine çıkarak 1,203 vuruşla Dünya Rekoru’nu kırmıştır. Mike Mangini’nin ulaşması en zor rekorundan tam 11 yıl sonra Tom Grosset, 2013 yılında 1,208 vuruşla bu rekoru kırmıştır.


Erhan Karaca ABD’deki yarışmaya 2014’te ayaklar kategorisinde katılarak dakikada 940 vuruşla derece yapmıştır. Yaptığı görüşmelerden sonra da Türkiye’de World’s Fastest Drummer Turkey adıyla resmi olarak yapılma kararı alınmış. Ülkemizde ilk defa 2015’te düzenlenen yarışma, Türk davulcular tarafından hatırı sayılır bir ilgi görmüş. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Konya, Antalya ve Kocaeli'de üniversitelerde ve özel workshop alanlarında Türk davulculara yarışmaya katılma imkanı sunuldu. Yarışma şimdiye kadar Show TV, TRT Okul, Hürriyet, Listelist, KapakMagazin, Turkgitar gibi basın kanallarında yayınlandı. Sosyal medya üzerinden on binlerce kişiye ulaştı ve yüksek izlenme sayıları elde edildi.


Yarışma Konsepti
Eller kategorisinde ABD’deki yarışma standartlarına uyumlu olarak patentli Drumometer sayaç ve WFD davul pedi kullanılır. Ayaklar kategorisinde önceden belirlenen ekipmanlar kullanılır ve bunlar yarışmacılar için standarttır. Yarışmadaki amaç 1 dakika içinde ped veya bas davul üzerinde en fazla vuruşu yapmaktır. Bu vuruşlar açıklanmış olan genel kurallara göre yapılır, sayılır ve kabul edillir.

bottom of page